menoume spiti-1

banner diaugeia

banner email phone3

Γραφείο ΤύπουΔελτία Τύπου

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της παραλιακής ζώνης και του αλσυλλίου του Π. Λάγος του Δήμου Αβδήρων

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της παραλιακής ζώνης και του αλσυλλίου του Π. Λάγος του Δήμου Αβδήρων

Ο Δήμος Αβδήρων, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, αναγνωρίζοντας την δύσκολη περιβαλλοντική συγκυρία και θέλοντας να συμβάλει με πράξεις στην διατήρηση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος προγραμματίζει σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Αβδήρων τον καθαρισμό των παραλιών Μυρωδάτου, Αϊ Γιάννη, Πόρτο Μόλο, Μάνδρας και του αλσυλλίου στο Πόρτο Λάγος.

Σας καλούμε λοιπόν όλους την Παρασκευή 5-6-2015 και ώρα 17:00μ.μ και το Σάββατο 6-6-2015 και ώρα 9.00 π.μ. στην παραλιακή ζώνη του Δήμου μας ώστε να συμβάλλετε εθελοντικά στον καθαρισμό της περιοχής. Η παρουσία σας και η εθελοντική εργασία σας θα μας δώσει χαρά και κουράγιο ώστε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε προγραμματίσει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στους εθελοντές θα διατεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για τον καθαρισμό από το Δήμο Αβδήρων.

Σύσκεψη του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Αβδήρων

Γενισέα, 13.02.2015

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου

«Σύσκεψη του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Αβδήρων»

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκε το Δήμο μας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜΘ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη και την συμμετοχή Αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και επιστημονικού προσωπικού της ΠΕΔ/ΑΜΘ.

Ήταν μια ενημερωτική συνάντηση από την ΠΕΔ προς τον Δήμο μας σε θέματα που απασχολούν στο σύνολο τους Δήμους της ΑΜΘ. Από το Δήμο μας κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει όπως στον πρωτογενή τομέα, στην γεωθερμία, την κοινωνική πολιτική, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των λουτρών Ποταμιάς κλπ.

Επισημάνθηκαν από το Δήμο Αβδήρων ιδιαίτερα προβλήματα όπως η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού από ανταποδοτικά τέλη για τις ανάγκες του, της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, της διαχείρισης των συσκευασιών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, της ένταξης σε χρηματοδότηση ώριμων έργων στην νέα Προγραμματική Περίοδο και της παροχής επιμόρφωσης στο τεχνικό προσωπικό, της αντιμετώπισης ζητημάτων με τον χαρακτηρισμό της γης υψηλής παραγωγικότητας, της αξιοποίησης της γεωθερμίας και εργαλείων κοινωνικής πολιτικής. Ζητήματα για την επίλυση των οποίων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σημαντική η υποστήριξη της ΠΕΔ/ ΑΜΘ.

Κοινή διαπίστωση τόσο από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ/ΑΜΘ όσο και από τον Δήμαρχο Αβδήρων ήταν να συνεχιστούν οι κοινές συσκέψεις ώστε εντός ενός κοινού πλαισίου να προωθηθούν ζητήματα και διεκδικήσεις προς την ΚΕΔΕ, τα Υπουργεία και άλλους κεντρικούς φορείς άσκησης πολιτικής προς όφελος του Δήμου.

Φωτογραφιες

1           2

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ Περισσότερα...

Εθελοντικός Καθαρισμός ακτών 12/10/2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Γενισέα, 06-10-2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού ακτών διοργανώνει στις 12/10/2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00πμ έως 13:00μμ τον καθαρισμό...

 

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ MICROSOFT (Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, ώρα 19:00)

Ο Δήμος Αβδήρων διοργανώνει  ημερίδα την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, ώρα 19:00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στη Γενισέα Ξάνθης (έδρα του Δήμου Αβδήρων), με θέμα  "Κουλτούρα, Εργασία, και Έρευνα στη Microsoft" με ομιλητές την κα. Mary Czerwinski, Research Manager at Microsoft Research και τον κο Παραστατίδη Σάββα, Principal Software Developer Engineer at Microsoft.

Στόχος της ημερίδας είναι, να ενημερώσει κυρίως τους νέους σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητες που διαμορφώνουν τις μελλοντικές τεχνολογίες, την κουλτούρα και τον εργασιακό χώρο της Microsoft.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

afisaweb.jpg Περισσότερα...

Δελτίο Τϋπου_Εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος NaTouR

kick off meeting natour 17-6-11.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων στη Γενισέα η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος «NaTouR: Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση κοινής διαχείρισης φυσικών πόρων στη διασυνοριακή περιοχή με στόχο την προώθηση του οικοτουρισμού και την προστασία των οικοσυστημάτων» (A complete approach for the joint management of natural resources in the cross-border Area aiming at the promotion of ecotourism and the protection of ecosystems), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013...

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2

  • Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ CLLD/LEADER
  • Ιαματικά Λουτρά
  • Κοινωνικό Κέντρο - Σταύρος Χαλιορής
  • syzefxis
  • Μουσείο Γραμμοφώνων και Νομισμάτων
  • KEASELEROU

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ © 2018